perjantai 24. kesäkuuta 2016

Pakkaisinko omaisuuden? Pakkauslistojen kulmakivet.

Uskon, että tämän ongelmani kanssa en ole yksin. Nimittäin pakkaamisen. Teinpä lähtöä mihin vaan - siis ei väliä olinko menossa yöksi mökille tai laivareissulle - pakkaan aina pienen omaisuuden mukaani, onhan sitä varauduttava kaikkeen. Yleensä palattuani kotiin totean, etten tarvinnut puoliakaan pakatuista tavaroista reissuni aikana, niillähän olisi pärjännyt kokonaisen viikon! Pakkaan siis viikoksi tavarat vaikka varmasti vähemmälläkin selviäisi.

Tein päiväkirjakalenteriini listan tavaroista, jotka tulisi olla mukana. Sellaisen pakkauksen kulmakivet - sivun. Toivon tällä systeemillä pääseväni tästä pahasta tavasta pakata mukaan koko omaisuus. Noh, tuskin tämä niin paljoa heti auttaa, mutta kovasti yritän! :) Tällä hetkellä uskon täysin järjestelmällisyyden nimeen ja toivon listauksen herättävän ajatuksia siitä, mitä todella tarvitsee reissuun lähtiessä. Onhan se vaikeaa päättää, mitä pukisi päälleen illalla tai seuraavana päivänä, mutta kaikkeen ei ehkä voi tai tarvitse aina varautua.

Olen jakanut pakkausrungon muutamaan osaan ja kertoilen näistä muutamalla sanalla tarkemmin, miksi olen valinnut juuri nämä asiat tähän osioon. Mainittakoon, ettei elintärkeitä lompakkoa, puhelinta ja kotiavaimia löydy listalta sillä nehän kulkevat käsilaukussa. ;)

Pakkauslista Runko pakkaukseen mökille, festareille tai ihan minne vain!

Hygienia 
° Kuivashampoo
° Hiusharja - ponnarit ja pinnit
° Hammasharja ja -tahna
° Kosteuspyyhkeet
° Kasvojen ja vartalon pesuaineet
° Kosteusvoide
° Deodorantti
° Kuukautissuojat

Hygienia-osio pitää kesällä sisällään myös suihkutettavan hyttyskarkotteen sekä mahdolliset punkkipyyhkeet. Mutta hygieniaan liittyvät tarvittavat asiat pakkaantuvat helposti pieneenkin meikkilaukkuun. Pyrin ainakin itse suosimaan matkakokoisia pesuaineita, jotka mahtuvat kätevästi mukaan. Jos juhlia on tulossa, myös meikit ja hiuslakka lienevät miltein pakolliset! Tällä kulmakivisellä listalla pärjää kuitenkin jo pidemmänkin reissun! :) Ja jos kätköilemään on lähdössä, niin pieni ensiapulaukku kuuluu luonnollisesti mukaan!

Vaatteet
° Alusvaatteet
° Toppi + t-paita
° Hame/Farkut/Shortsit
° Legginssit/Sukkahousut
° Iso college/Trikoopaita
° Yöpaita ja -housut
° Huivi
° Sukat sekä villasukat
° Takki/Sadetakki
° Pipo/Huivi/Hattu
° Bikinit

Vaatteet-osiosta, kun jokaista ottaa yhden, tulee luultavimmin pärjäämään jo kolme päivää reissussa. Vaatteiden yhdistely on helppoa ja esimerkiksi mökillä ei liene niin tarkkaa, mitä päällään pitää. Omaan juhannuslaukkuun pakkautuu vielä jumpsuit, joka liittynee yöpaitaan ja teltassa yöpymiseen. :) Tietysti pidemmälle lomalle tarvitsee enemmän vaatteita, mutta pakatkaa maltilla ja yhdistellen valituiksi tulleita vaatteita keskenään - samaa paitaa voi käyttää kahdesti. ;)

Kengät
° Kävelyyn
° Juhlaan
° Saappaat

→ Ei enempää kenkiä tarvita. Sandaalit lienevät myös hyvä vaihtoehto, jos niillä on kesällä mukava kävellä. Muista, että kävelet jo yksissä kengissä paikalle, joten ei monia kenkiä vain tarvitse ottaa mukaan.

Muut
° Makuupussi
° Laturi
° Kirja
° Kirjoitusvälineet
° Iso- ja pieni pyyhe

→ Näitä muita ei varmaan tarvitse perustella. Ajanvietettä, peseytymiseen tarvittava pyyhe ja päiväkirjakalenterin täyttöön tarvittavia kirjoitusvälineitä. Korut tietysti kuuluvat tähän "Muut-osioon" ja niitä juhliin lähtiessä taitaa tarvitakin! Kyllä näillä pärjää! :)


Toivottavasti tästä oli apua toisillekin! :)
Hauskaa juhannusta kaikille! ♥

♥: Terhimaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti