keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Päiväkirjakalenteri

Jos multa kysyttäis, mikä on Bullet Journal, en ehkä osaisi vastata. Ehkä päiväkirjamainen kalenteri? Tiedän itse kasailevani jotain sen tapaista suurella intohimolla. Kuvailisin tätä ehkä päiväkirjan, to-do listojen ja kalenterin sekoitukseksi, jota voi koristella itse, mielikuvituksen ollessa rajana ideoille. Ainakin osaan kertoa sen itse suunnitellun kalenterin käytön vähentyneen melko radikaalisti, kun löysin tämän, kadoksissa olleen, taiteellisen puolen itsestäni. ;)
Itse suunniteltu, itse toteutettu - minunlaiseni.
Bullet Journal on ainakin mulle eräänlainen tapa kirjata erilaisia to-do listoja, menoja, tapaamisia ja kaikkea muuta, mitä nyt mieleen juolahtaneekaan. Ja esiin on nostettava tästä harrastuksesta luovuus, koristelu ja muistilistat. Itselleni tärkeäksi on muodostunut päivittäisen kirjaamisen ohella päivän biisi ja työvuoro sekä aina tärkeät to-do listat ja pienet piirrustukset - elävöittämään sivuja. Tärkeinä yksityiskohtaisina sivuina pidän Blogin idealistaa, The bucket list-sivua sekä kesän kirjastoa. Kesän kirjasto-sivulta avautuu myös tv-sarjojen lista sadepäivien varalle. Näissä on huomion arvoista se, että olen tyytyväinen sivujen ulkonäköön ja sisältöön. Ai että, mä tykkään tästä uudesta harrastuksesta!
"The Keyn" lisäksi kaksi ehdotonta suosikkiani! :)
En usko, että on olemassa oikeita tai vääriä tapoja harrastaa tätä. Lähtökohtaisesti tahdon tehdä asiat omalla tavallani ja sitä suosin tässäkin harrastuksessa! Itse siis ostin Tigerista kovakantisen vihon, jossa ei ole viivoja sivuilla. Siitä vihosta lähdin inspiroimaan omanlaista Bullet Journalia ja lopputulokseen olen tällä hetkellä todella tyytyväinen. :) Tietysti tämä lienee aina kesken, mutta tässäkin lienee parasta kehittyminen, inspiroituminen ja itsensä toteuttaminen. Jälkiviisautta tässäkin asiassa, sillä tajusin tätä kirjoittaessani jotain. Olisihan voinut aloittaa "BuJon" vaikka käytössä olevan kalenterini sivuille! Kaikkea ei aina voi heti tajuta! :D Ehkä ensi vuonna kalenterini vaihtuu paljon googlettamaani Happy  Planneriin ja harrastus saanee uutta potkua sitä kautta? Toisaalta oman tien kulkijana myös itse kasattu päiväkirjakalenteri herättää inspiraatiota ja innostusta. Ei tämänkään hetkisessä BuJossa ole mitään vikaa, mutta kai tämäkin on eräänlaista välineurheilua? Ainakin olen itse innostunut erilaisista tarroista ja teipeistä, puhumattakaan skräppäämiseen tarkoitetusta materiaalista! Välineurheilua, sanon minä! ;)
Tämän hetken tärkeimmät koristelutarpeet.
Pääosin omat koristeluvälineeni painottuvat erilaisten värien ja teippien käyttöön. Teippien lisäksi minulla on jonkunlainen kokoelma erilaisilla kuoseilla olevia paperiarkkeja, joista leikata pikkukuvia ja koristella sillä tavoin päiväkirjamaista kalenteriani. Yhtenä suosikkina ovat myös ehdottomasti tarrat, mutta tällä hetkellä satsaus harrastukseen näkyy erilaisina teippeinä. :)
Uusimmat teipit, jotka ovat jo ehdottomia suosikkeja!
Hieman lisää "teippimaniaa" :D
Mitä mieltä te olette ylipäätään kalenterin pitämisestä tai sen jalostamisesta näin uudelle tasolle? Tai onko kenties lukijoissa samankaltaisia yksilöitä, jotka ovat koristelleet kalentereitaan jo ennen tätä uusinta villitystä? :)

❤️: Terhimaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti