torstai 16. kesäkuuta 2016

Kokeileva keittiö

Olen tosi huono seuraamaan reseptejä keittokirjoista tai netistä. Tietysti, jos kyseessä on jonkin ruuan ensimmäinen kokeilu, luotan resepteihin liiankin sokeasti. Tuttua ruokaa tehdessä luotan omaan makuaistiini ja noh, tuuriin. Toissapäivänä kokeilin valkosipuli-oliivisämpylöitä, jotka osoittautuivat aivan mahtaviksi! :) Kokeilevassakin keittiössä voi toisinaan onnistua!
Valkosipuli-oliivisämpylät maistuivat mahtavilta!
Olen työurani aikana leiponut useammatkin sämpylät yövuorojen aikana. Sämpylöistä on tullut itselle sellainen luottoleipomus, joita tekee mielellään kotonakin. Milloin seassa on juustoa tai oreganoa maustamassa leipää. Eräänä kokeiluna tein porkkanasämpylöitä - ne olisivat onnistuneet, mutta raastinta omistamattomana pilkoin porkkanat viipaleiksi. Voitte uskoa, ettei tämä toiminut ollenkaan. Ainakin kokeilin ja lisäsin Ikean ostoslistaan raastimen. Tosin, unohdin sen raastimen ostaa viime reissulla. :D Olisikohan lisäuni tai lisävitamiinit tarpeen, kun muisti on kovin lyhyt? Olen myös luonut teorian muistamattomuuteeni - koska on muistettava niin paljon asioita, ei kaikki vaan pysy mielessä!

Loihdin sämpylät perusohjeella, mutta täysin mieleni mukaan. Toisinaan käytän kuivahiivaa, mutta tuorehiivallakaan ei paniikki keittiössä iske. Olen sämpylätaipaleeni aloittanut googlettamalla "pehmeät sämpylät" ja tuota reseptiä muokaten saanut aikaan mahtavia ja maistuvia sämpylöitä - muistakaa, että poikkeus vahvistaa säännön! Olenhan mäkin muutaman kerran saanut aikaan "rieskoja", kun jauhot vaan loppuvat kesken! :D Niin kutsutun pohjareseptini löydät täältä!

♥: Terhimaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti