Mikä olisi paras tapa aloittaa perjantai ja alkava viikonloppu? No tietysti mahtava aamupala ja mielellään vielä hieman erikoinen sellainen. Eilen illalla leivoin kahden sipulin leivän, jonka reseptin loihdin omasta päänsisäisestä keittokirjasta. Jäin illalla vielä miettimään, miten voisin hyödyntää tuota mestariteosta aamullakin. En halunnut tehdä tavallisesti leipää margariinilla, joten keksin hyödyntää parvekepuutarhani antimia. Niistä syntyikin herkullinen taideteos, joka kantaa nimeä tomaatti-bruschetta. :)
Valmis mestariteos. |
Valmistukseen käytin hyödyksi Yhteishyvän reseptiä. Muokkasin reseptiä omaan makuun sopivammaksi ja saatte seuraavassa mun muokatun reseptin.
Tomaatti-bruschettat
Ainekset kolmeen annokseen
3 viipaletta vaaleaa leipää
Paistamiseen öljyä
Tomaattiseokseen
3 kpl kirsikkatomaatteja
8 basilikanlehteä
6 lehteä oreganoa
2 ruohosipulin vartta
1 valkosipulinkynsi
Puolet pienestä chilistä/maun mukaan
1 rkl tummaa balsamikastiketta
Ripaus suolaa, mustapippuria, sokeria
Tarjoiluun
6 pientä basilikanlehteä
6 rucolanlehteä
2 ruohosipulin vartta
Hieman tummaa balsamikastiketta
Viipaloi tomaatit neljään osaan ja laita ne pieneen astiaan. Lisää sekaan hienonnettu basilika, oregano, valkosipulinkynsi sekä puolet chilistä hienonnettuna. Lisää vielä hienonnetut ruohosipulin varret sekä tumma balsamikastike. Mausta ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Sekoita kevyesti. Anna tekeytyä leipäviipaleiden paistamisen ajan.
Paista leipäviipaleet öljyssä rapeiksi.
Levitä paistetulle leiville tummaa balsamikastiketta ja asettele 2 rucolanlehteä/viipale. Levitä tomaattiseos leivälle. Koristele annos basilikanlehdillä ja ruohosipulilla.
Hyvää ruokahalua!
♥: Terhimaria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti