sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Minkä elokuvan katsoisi?

Valitsen aika usein tietyn genren leffoja katseltavaksi. Useimmiten kyseessä on jonkunlainen fantasiapläjäys, mutta viime aikoina olen yllättänyt itsenikin katsomillani elokuvilla. Halusinkin jakaa muutamia leffatärppejä teidän kanssa - vaikka sadepäivien iloiksi!

Edelleen Alice (Still Alice 2014)

Elokuva pudottaa katsojansa täysin elämään kaikkia tunteita mukanaan. Ainakin itse eläydyin todentuntuisesti kaikkia noita tunteita ja totesin elokuvan olevan yksi ehdottomia suosikkejani viimeisimmistä katsomistani elokuvista. Suosittelen katsomaan tämän silmiä avaavan elokuvan!
"Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut elokuva, joka perustuu Lisa Genovan romaaniin. Elokuva kertoo maineikkaasta kielitieteiden professorista, joka alkaa unohdella asioita sieltä täältä. Käytyään tutkimuksissa paljastuu, että Alice sairastaa harvinaista varhaisiän Alzheimerin tautia."


Tarzanin Legenda (The Legend of Tarzan, 2016)

Vielä elokuvateattereissakin pyörivä toimintaelokuva pureutuu tarunomaisen Tarzanin legendaan. Edelleen vaikuttuneena elokuvasta, voin vain suositella tätä katsottavaksi! Joten sadepäivän yllättäessä, lähtekään ennakkoluulottomasti tutkimaan Tarzanin legendaa elokuvateatteriin!
"Tarzan on jättänyt Afrikan viidakot taakseen jo vuosia sitten. Hän elää keskiluokkaista elämää rakkaan vaimonsa Janen kanssa. Nyt hänet on kutsuttu takaisin Kongoon parlamentin kauppaedustajana, tietämättömänä, että hän on pelinappula ahneuden ja koston vaarallisessa liitossa, jonka takana on belgialainen kapteeni Leon Rom."


Päin Seinää (2014)

Kotimainen huumoripläjäys, joka sai vatsalihakset koetukselle. Kaikessa surullisuudessaan elokuva oli hauska ja koskettava, joka toimi niin kuin elokuvan pitääkin - herättää tunteita. Itse löysin elokuvan vahingossa vaikka siitä olin kuullutkin, ja ehkä ajatellut tämän olevan katsomisen arvoinen. Elokuva löytyi paikkakuntani Filmtownin poistoista, joten montaa euroa ei tästä tarvinnut pulittaa. :)
"Päin seinää saattaa yhteen joukon rouheita henkilöhahmoja, joiden elämä ei kulje kaikkein tavanomaisimpia ratoja. Kolmikymppinen Essi on yksinhuoltaja, jonka pinna palaa herkästi. Asiaa ei helpota teini-ikäinen tytär Takku, joka saa jatkuvasti kenkää koulusta. Takun opettaja Lasse on jämähtänyt menneisyyteen ja edelleen ihastunut nuoruudenheilaansa Essiin. Keski-ikäinen renttu Sakke saattaa puolestaan olla Essin isä. Normiperhe, siis."


Liisa Ihmemaassa (Alice in Wonderland, 2010)

Kaikki kai muistavat tuon ihastuttavan sadun Liisasta, joka päätyi ihmemaahan kuin ihmeen kaupalla? Disneyn versio tuosta klassikosta kuuluu ainakin ikäluokkani katsottuihin elokuviin, mutta Tim Burtonin versio elokuvasta ei ole ollenkaan huono! Suosittelen lämpimästi tätä katsottavaksi, jos et ole sitä jo nähnyt!
"Walt Disney Pictures ja visionäärinen ohjaaja Tim Burton esittävät kolmiulotteisen fantasiaseikkailun Liisa Ihmemaassa. Kyseessä on siis yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista tarinoista höystettynä taianomaisin ja mielikuvituksellisin sävyin. Hullua Hatuntekijää esittää Johnny Depp ja Mia Wasikowska on 19-vuotias Liisa, joka palaa nuoruutensa hullunkuriseen maailman ja tapaa kaikki vanhat ystävät: Kanin, Tittelityyn ja Tittelitomin, Hiiren, Kaalimadon, Veijarikissan ja tietysti Hatuntekijän. Niin Liisa lähtee mielikuvitukselliselle matkalle saadakseen selville todellisen kohtalonsa ja tehdäkseen lopun Herttarouvan hirmuvallasta."


Pahatar (Maleficent, 2014)

Muistanette kauniin sadun Prinsessa Ruususesta, jonka prinssi pelasti surmaamalla Pahattaren? Miltä näyttäisikään elokuva Pahattaren näkökulmasta? Itse olin kovin ennakkoluuloinen elokuvan suhteen, mutta turhaan! Tämä päätyi yhdeksi ehdottomaksi suosikikseni, kun sen uskalsin katsoa. Suosuttelen lämpimästi katsottavaksi tämän mahtavan tarinan tästä näkökulmasta!
"Pahatar on nuori nainen, joka elää idyllistä elämää rauhanomaisessa kuningaskunnassa metsän keskellä, kunnes eräänä päivänä vieras armeija uhkaa maan rauhaa. Pahatar puolustaa kuningaskuntaa urhoollisesti, mutta joutuu petoksen uhriksi, ja hänen puhdas sydämensä muuttuu kovaksi kuin kivi. Kosto mielessään Pahatar ryhtyy lopulliseen taisteluun valloittajakuninkaan seuraajaa vastaan ja langettaa kirouksen tämän vastasyntyneen tyttären, Auroran, ylle. Lapsen kasvaessa Pahatar tajuaa, että Auroralla on avain rauhaan kuningaskunnassa – ja samalla kenties myös avain Pahattaren todelliseen onneen."


Siinä muutamia leffavinkkejä sadepäivien iloksi! Onko teillä joitan leffavinkkejä tällaiselle elokuvien ystävälle? :) Elokuvien kuvaukset lainattu finnkino.fi.

♥: Terhimaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti