maanantai 4. heinäkuuta 2016

Vuorokausirytmi - onko se sivistyssana?

Ilman varsinaista asiaa, tässä teille pientä höpöttelyä ja viimeisimpiä kuvia puhelimen muistin kätköistä. Valmistautuminen yövuoroihin on alkanut ja oikeastaan aloitin sen jo eilen nukkumalla iltakuuteen. Eikä ollut muuten vaikeaa. Ilta jatkui elokuvalla ja pizzan leipomisella. Illan vaihtuessa yöhön, vaihtui aktiviteetti myös kalenteriaskarteluun! :)
Sunnuntai-ilta sujui näissä merkeissä! :)
Muistan vieläkin erittäin elävästi ensimmäisen yövuoroni. Valvoin tuon opiskelijan rooliin verhoutuneena, juuri ennen harjoitteluni loppua. Silloin oli talvi ja joulu aivan nurkan takana. Se jännitys ja edellisen päivän panikointi siitä, pysyisinkö hereillä koko yön. Ja pysyin, mutta työvuoron päättyessä olin aivan loppu ja unta riittikin nukkumispäivän läpi. Jo tuolloin oivalsin, että vuorotyö voisi olla oma juttuni - ja sitä se on edelleen! Parasta siinä on se kaikki vaihtelevuus, vaikka onkin rankkaa kääntää unirytmiään takaisin vuorokauden liikkeitä vastaaviksi. Hankalinta lienee ollut 3vkon yövuorolaisen sijaisuus, jolloin muiden päivät olivat mun yöt ja mun päivät toisten yöt. Silloin sosiaalinen elämä oli nollissa ja harkitsin oikeasti päivätöihin vaihtamista - vakavissani. Nyt, kun yövuoroja on vain 2-3 perätysten, ei vuorotyöstä vaihtaminen kävisi mielessäkään! Vaikka se välillä rankkaa onkin.
Mulla on tänään ollut unipäivä, mutta käväisin kummisedän kanssa kahvilla iltapäivällä. Kotiutumisen jälkeen olen vain levännyt ja katsellut toisella silmällä Twilight-leffoja, jotka on jo niin moneen kertaan katsottu, ettei haittaa vaikka puolet meneekin ohitse. :D Olen innoissani koristellut kalenteria ja Bujoa sekä viettänyt niin sanotusti lepopäivää. Ainakin tiedän, että huomenna tulee uni paremmin kuin aikoihin. Ja se lienee tärkeintä, kun on kaksi yövuoroa perätysten. :)
Lauantain kätköilymaisemat.
Lauantai sujui aivan mahtavissa merkeissä. Päivään liittyi myös surua, mutta iltaa kohden päivä muuttui mukavaksi. Sain matkustaa bussilla ja tavata sukulaisia pitkästä aikaa. Illalla suunnattiin ystävän kanssa uimaan ja lopulta tiet veivät kätköilemään. Pitkästä aikaa oli mahtava fiilis käydä uimassa merivedessä! Uiminen hieman virkisti ja kätköily jatkui aamuyön tunneille. Ehkä siksi sunnuntaina uni maittoikin niin hyvin? :)

Jatkan lepäilyä ja koitan saada edes hetkeksi unen päästä kiinni. Kaikille, ihanaa alkanutta viikkoa! :)

♥: Terhimaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti